MASOVNO POSILSTVO NA PLAŽI

0 Comments
0 likes
by darjin01
Share

MASOVNO POSILSTVO NA PLAŽI 

Končno dopust in na idealen sončen dan si našla popolno mesto v senci borovca. Vonj po v poletni vročini stopljeni smoli ti je zlezel v nos in med šumenje nežnih valov in umirjenih pomenjkov, vskoči le kak razigran smeh ali krik otroka. In frajer, ki prodaja sveže pečene grehe. To poleg omamnega vonja povzročajo le slabo vest, ker si si jih, po tvojem mnenju privoščila že preveč za eno poletje. Le kaj bi lahko skazilo popolno idilo plažnih užitkov?  

O, verjemi, da lahko. Prva kategorija so plažni DJ-ji. Na nabito polni plaži med goro ležalnikov, stolov, senčnikov, hladilnih skrinj in torb, kraljuje gromozanski zvočnik. Kot veličasten buda sredi vse te zmešnjave sedi trebušast ljubitelj piva, ki se je odločil, da bo »razvajal« vesoljno plažno publiko s svojim jagodnim izborom turbo sladkorčov. Na ves glas, seveda. Ker morda babica na skrajnem delu plaže nima dovolj naglas slušnega aparata. In seveda in ne bi želel, da bi bil kdo prikrajšan za glasbene užitke.

Njim podobni so zalivski DJ-ji, ki iz svojih plovilc na hreščečih zvočnikih do onemoglosti spuščajo Despacito. Verjetno gre sicer za “kreativno” taktiko prisvajanja zaliva s turkizno vodo. Večina slej ko prej pobegne pred hrupom drugam.

Druga kategorija so masterchefi, ki na plažo poleg vsega zgoraj naštetega prinesejo še prenosni žar. Vendarle ga lahko sredi popoldneva popade strašna lakota in bi utegnil ostati brez moči pred strašanskim vzponom nekaj sto metrov do apartmaja. In, ker se seveda po kosilu prileže popoldanska siesta, je potrebno poskrbeti tudi za dovolj udobne blazine, da lahko nato s plažnim DJ-em poskrbita za pravi koncert za solo na smrčanju.   

Naprej obstaja kategorija vsem znanih »ziherašev«, ki si navijejo budilke ob sončnem vzhodu in na plažo navlečejo nabor plažnih pripomočkov, primernih za vsa razpoloženjska stanja. Od ležalnikov, stolov z držalom za pivo, blazin, senčnikov, šotorov ter vsega napihnjivega plavajočega arzenala in seveda vse to, dodobra obloženo s kamni razstavijo na jutranje osamljeno plažo, da jih bo mesto čakalo tam nekje po peti popoldne, ko sonce malce oslabi. Opeklin si pa vendarle ne želimo, mar ne!?   

Obstaja še posebna kategorija modnih osveščencev, ki na FKK plažo z veseljem pripeljejo pokazat najnovejši model kopalnih hlač ali bikinija, verjetno navdušeni, da so vsi opazili njihov mimohod. Večina si namreč misli: »Oprosti, če jaz ne hodim na »tvojo« plažo brez oblek, bi tudi ti lahko na »mojo« temu primerno, mar ne?!«   

Posebno omembo si zasluži tudi kategorija »nevzgojenih staršev«. Njihovim sončkom je namreč dovoljeno glasno teroriziranje celotne plaže. Skakanje po plažah in torbah tujcev, medtem ko budni starši odprejo oči le, ko njihov prestolonaslednik za sekundo utihne, ker preverjajo, če je še živ.    

Podobna kategorija so tudi »pasji starši«, ki ignorirajo napis »pasja –  sto metrov« in se jim zdi strašansko zabavno, da se njihov kosmatinec otrese ali polula ravno na tvojo brisačo. Oh, kako ljubko, mar ne?!  

Zadnja kategorija, ki sem jo spoznala letos pa je kategorija »pravila so zato, da se kršijo« Ti se s preveč naloženim gumenjakom uspejo pripeljati meter stran od čolna polnega potapljačev in s komaj razumljivim vprašanjem: »A je kaj rib?« medtem, ko po sebi polivajo sparjen špricer, dokažejo, da jim je kombinacija tekočine v kozarcu in vročega sonca očitno uspela scvreti tisto, kar bi naj bilo v glavi.  

Kljub temu, da se bliža jesen, se bo gotovo še zgodil kakšen sončen konec tedna na obali. Rešitev navedenih težav? Čoln, pa magari na vesla in pobeg za ovinek v osamo. Ali pa malce bontona, ker tudi na javni plaži vendarle nismo sami. 

Tags:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.